Saturday 19 April 2014

:: Nebulla ::





A nebula (from Latin: "cloud";[1] pl. nebulae or nebulæ, with ligature, or nebulas) is an interstellar cloud of dust, hydrogen, helium and other ionized gases. Originally, nebula was a name for any diffuse astronomical object, including galaxies beyond the Milky Way.
(източник: Уикипедия)



Преди много време (чак ме е срам да кажа колко, да не изглеждам несериозна :)), една клиентка ми показа декорация за дома направена в този вид и попита дали не може да се измисли и такова бижу. 

Казах й, че ще опитам и наистина го направих, само че първият опит беше доста неуспешен и реших, че просто не мога да направя такова нещо и толкова.

Наскоро, обаче, пак се сетих и набрала доста смелост и търпение, започнах отново опити :) 

И мисля, че този път успях. Но явно търпението не ми беше чак толкова, че да отделя 5 мин да отида и да си купя ръкавици, та сега целите ми ръце са в синьо, лилаво и 'звездички'. 

Добре, че поне днес се боядисват яйцата, та минавам просто за голям ентусиаст традиционалист.

Както и в страничката във Феусбук, така и тук пак да си кажа - идеята не е моя (ако някой знае първоизточника, моля да каже, веднага ще го попълня), но пък изпълнението си е. 

Добавих и декорация съвсем в стила на Little Things, така че мисля, че се получи интересно бижу :)

На живо цветовете са по-скоро лилави, отколкото сини - казвам го, защото съм забелязала, че синьото най-много се мени на различните монитори и изглежда в какви ли не нюанси.

Иии ето резултата - цяла една вселена, красива небула, която може да носите винаги със себе си :)





   
__________________________
Повече информация за бижутата, както и други подобни, 
може да намерите на страницата във фейсбук
 
 
 
 

1 comment:

  1. Искам! Как да си резервирам/купя една такава мъничка вселена? :)

    ReplyDelete