Wednesday 2 April 2014

Цял цвят роза в колие :: Ella-Rose' Rose in necklace



Получих запитване за изработка на колие с розови листенца и гипсофила. И когато попитах Sarah дали й трябва за определен повод и докога трябва да е готово, въобще не предполагах интересната история, която се крие зад цялата идея :)

Разказа ми за едно невероятно приятелство, вдъхновено от приказката за... Красавицата и Звярът. Да, точно така! :) И аз се учудих в началото, защото това е по-скоро приказка за любов, отколкото за приятелство, още повече между две жени. Но когато ми разказа нататък, всичко си дойде на мястото ;)

А поводът е раждането на едно прекрасно бебче, което се казва Ella-Rose (ясно откъде идва името).

Спомням си приказката, но исках да я прочета още веднъж, за да пресъздам идеята по най-добрия начин. Купих си книжката (че и с аудио диск даже) и започнах.

Обичам да експериментирам, да откривам нови начини и да създавам нови неща. Според мен в това именно е красотата на ръчната изработка – стремежът към създаване на нещо различно и неповторимо, вдъхновено от човек, идея, събитие...

Таа, започнах с експериментите. Исках да събера цяла роза в малката сферичка. И след три дни на какви ли не опити, най-накрая успях да го направя :)
Всяко едно листенце е намерило мястото си, грижливо подредено точно там, където трябва да бъде.

Добавих няколко кристала Сваровски за блясък. И, разбира се – панделка! :)
Малка, кокетна, шита на ръка, за да е не само красиво, но и здраво.

А книжката с приказка, от която прочетох историята? Пътува като пъстър подарък с картинки, за да зарадва новата си притежателка и нейната мама :)
 
Умишлено избрах такава на български език. Самата история им е достатъчно добре позната, така че смятам, че ще е интересно да имат частичка и от нас, пък било то и само като български глас на любима приказка или малка сферичка с българска роза.



  __________________________
Повече информация за бижутата, както и други подобни, 
може да намерите на страницата във фейсбук

No comments:

Post a Comment