Wednesday 12 March 2014

Босилек, бял равнец и мек крем от Lavender Blue :: Basil, Yarrow and soft cream from Lavender Blue



Както писах и на страничката във фейсбук, тези дни получих прекрасни сушени билки от Lavender Blue! :)

Преди известно време, реших да опитам да си направя домашно приготвен крем за ръце, за подарък. Оказа се толкова хубав, че от тогава не си купувам от магазините. 

Ръчно изработената козметиката е в пъти по-добра от готовата. Няма съмнителни съставки, не предизвиква дразнене и алергии - чиста и истинска храна за кожата.

И, както казват в рекламите, ефектът е видим само след няколко дни. С тая разлика, че наистина има ефект и наистина е видим и дълготраен.

Както може да предположите, обаче, вкъщи мога да си направя просто обикновен крем от бадемово масло, кокосово масло и някакво етерично масло например.


Да купувам различни скъпи масла, рядко срещани билки и био сертифицирани масла... ще излезе дооста скъпа инвестиция. Заслужава си, но все пак скъпа.

Затова пък, се запознах с един прекрасен и лъчезарен човек - собственичката на Lavender Blue, която не само че приготви крем, специално за типа кожа, който ми трябваше, но ми изпрати и мноого прекрасни билки, които може да видите в бижутата от последните дни. :)

Освен кремове, тя приготвя и сапуни и лосиони, ексфолианти, олио за вана, балсам за устни и въобще... просто разгледайте фейсбук страницата или блога, за да откриете нещо специално за вас :)




  __________________________

Повече информация за бижутата, както и други подобни, 
може да намерите на страницата във фейсбук


No comments:

Post a Comment